Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує – дослідження

Технології - Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує - дослідження

Науковий огляд показав, що немає безпечної кількості споживання обробленого м’яса. Вчені виявили, що навіть невелика кількість обробленого м’яса пов’язана з підвищеним ризиком розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Дослідження, яке охопило мільйони учасників, показало, що споживання обробленого м’яса призводить до збільшення ризику цих хвороб. Наприклад, хот-дог на день може підвищити ризик діабету на 11% та раку товстої кишки на 7%. Також виявлено зв’язок між споживанням солодких газованих напоїв, трансжирів і виникненням хронічних хвороб. Дослідники радять обмежити споживання цих продуктів у раціоні, оскільки навіть маленькі порції можуть призвести до серйозних наслідків для здоров’я.

Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *