У Прикарпатті виявили перший випадок захворювання на ботулізм цього року. Чоловік отруївся після споживання консервованого м’яса, яке приготував вдома. Після їжі у нього з’явилися біль в животі, слабкість, головний біль, а через декілька днів – порушення зору і ковтання, сухість у роті. Його госпіталізували, поставили діагноз ботулізм і розпочали лікування. Ботулізм спричинюється токсином палички Clostridium botulinum, який може потрапити у їжу через неправильне консервування або зберігання. Для уникнення захворювання на ботулізм важливо дотримуватися правил готування та зберігання консервів. Також, у інших регіонах України також зафіксовані випадки ботулізму, зокрема випадок жінки, яка захворіла після ін’єкцій ботулотоксину, та випадок групи будівельників, які отруїлися у Києві.
На Івано-Франківщині зафіксували випадок ботулізму

Залишити відповідь