Японські компанії Mitsubishi Heavy Industries та DASSAI запускають неординарний експеримент у космосі, відправляючи на Міжнародну космічну станцію установку для ферментації саке. Проект отримав назву DASSAI MOON і має на меті вивчити можливість виготовлення рисового напою у умовах зменшеної гравітації, подібної до місячної. Встановку для експерименту доставлять на орбіту 21 жовтня за допомогою першого вантажного корабля HTV-X. Установка містить автоматизовану систему для ферментації та центрифугу для імітації місячної сили тяжіння. Протягом двох тижнів відбудеться процес бродіння, після чого зразок ферментованої рисової маси заморозять і доставлять на Землю. Частину матеріалу перетворять на саке, яке планують продати, а кошти використають на розвиток космічних програм. Цей експеримент може вказувати на можливість виробництва продуктів у космосі, що є важливим кроком для майбутніх космічних місій та створення постійних баз за межами Землі.
Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі

Залишити відповідь